Radio Sol

Radio Sol er Vestre Skoles skoleradio. Den er drevet af elever, der fungerer som radioværter, teknikere, journalister m.m., med lidt hjælp fra et par af skolens lærere samt skoleleder Kristian Toft.


Radioens logo


Historien bag Radio Sol
Radio Sol gik i luften første gang i skolens emneuge anno 2010. Det var en idé der opstod efter at skolelederen Kristian Toft havde været i London og se en skole med en velfungerende skoleradio. Ideen blev solgt til en elev fra de daværende 8. klasser, og han og tre andre gik sammen om at lave en radio. I første omgang var der blot tale om en "for sjov-radio", der skulle køre i skolens emneuge, hvor temaet var at omdanne skolen til en by under overskriften: Rio de Vesteiro. Radioen fik derfor sit navn - Radio Sol - da man jo ikke kunne have en Rio de Vesteiro uden solskin.
Radioen blev en kæmpe succes og peakede mht. lyttertal med 47 lyttende enheder. Radio Sol fik massiv opbakning fra både skole og fritidsklub, og planerne for en skoleradio blev lagt. I januar 2011 startede radioen op igen. Planen var at der skulle laves radio i endnu en emneuge, og det så skoleleder Kristian Toft, som en mulighed for nu endelig at få en skoleradio op at køre permanent. Han gav radioen ressourcer til at kunne fortsætte, og i Vestre Skoles emneuge anno 2011 (11.-15. april) gik Radio Sol igen i luften. Denne gang med langt mere radio og flere ansatte. Det blev startskuddet på Radio Sol - Vestre Skoles Skoleradio. 

Når man ser eleverne møde ind kl. 7.00 og tage hjem om aftenen kl. 22.00 i en hel emneuge - så har man fat i noget spændende. Derfor har vi søgt og fået midler til at integrere radioen som en del af undervisning på Vestre Skole. Læs mere om projektet her på bloggen og følg med i den løbende udvikling - det bliver spændende!